[Transcripció de la instància presentada a l’Ajuntament de Begues amb data 27 de juny de 2019]

Sra. Mercè Esteve Pi
Alcaldessa
Ajuntament de Begues

Benvolguda Alcaldessa,

El nostre grup municipal, Begues En Comú, vol exposar el seu explícit rebuig a la presència a Begues de l’actor Toni Albà, que actuarà com a pregoner de la Festa Major de Begues del 2019 segons s’informa a la revista informativa que s’ha repartit en relació a la Festa Major.

Els motius que argumentem són els següents:

En primer lloc, cal recordar que el nostre poble s’ha declarat públicament feminista.

En segon lloc, fem constar la nostra enèrgica repulsa a les declaracions misògines que Toni Alba ha realitzat per a desacreditar políticament a les dones i que han rebut una resposta contundent, per exemple, per part de TV3 i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els quals condemnen aquestes afirmacions i declaren l’actor persona “non grata”, suspenent qualsevol tipus de col·laboració.

En tercer lloc, pensem que aquesta persona NO representa els valors del nostre poble ni la nostra lluita social per aconseguir un món lliure de masclisme.

Finalment, qüestionem l’aportació artística que fa aquest actor a la programació cultural del nostre poble i ens preguntem quin és el motiu que el fa estar programat repetides vegades en l’oferta cultural beguetana dels darrers anys.

Per tots aquests motius:

Sol·licitem que es declari Toni Albà persona “non grata” a Begues i que el pregoner o pregonera de la Festa Major 2019 sigui alguna persona que representi els valors compartits de la nostra població i amb la que ens hi puguem identificar amb orgull i respecte.

​Demanem un esforç per part de l’equip de govern actual per a pensar en destacar persones que facin tasques de retorn social i cultural i que ens representin en valors i referents. No ha de ser difícil, només s’ha de voler fer. No cal que siguin persones mediàtiques: de vegades gent propera i anònima és la que més valorem i la que ens representa com a col·lectiu.

Salutacions cordials,​

Guayarmina Saavedra Serrano
Regidora Grup Municipal Begues en Comú