La T-16 és una targeta que està pensada pel transport escolar. La realitat actual és que no opera en la integració dels municipis de zona 2 a 1. La integració de la zona 2A (Begues i Garraf) a la zona 1 no es va fer per a tots els títols, així que aquells de caràcter social encara no estan integrats. I aquesta situació és injusta.

Des del nostre grup a l´AMB hem insistit a la vicepresidència de Mobilitat perquè agilitzi la integració d’aquests títols. De fet, s’ha d’aprovar amb la corresponent partida pressupostària des de la Generalitat.

Demanem que des de la seu parlamentària, on participa la nostra alcaldessa, faci la pressió necessària perquè aquesta partida pressupostària cap a l´AMB envers els títols socials de transport, es faci realitat i faciliti la utilització del transport públic als nostres joves de 4 a 16 anys de manera gratuïta  per tota l´àrea metropolitana.

També tenim un problema amb el tràmit per a l’acreditació de la T-Rosa. Aquest tràmit es pot realitzar de manera telemàtica i el beneficiari/ària la rep al seu domicili via postal. A Begues no podem fer-ho ni telemàticament, ni a la nostra OAC.

Un cop acreditada, la persona té accés a comprar el títol de la T-Rosa (10 viatges) en establiments adherits (estancs, fleques…). Existeix la T-Rosa gratuïta i T-Rosa reduïda (aquesta te un cost de 4 euros per títol de 10 viatges).

Les OAC d´altres municipis de l´AMB fan els tràmits pertinents per facilitar-los a la gent gran del seu municipi, si tenen dificultats o si no disposen d’internet. A Begues encara no.

Insistim a demanar a l´ajuntament de Begues, que doni les passes administratives necessàries per demanar un conveni amb l´AMB, i que es pugui gestionar i rebre la targeta rosa a Begues, sense obligar la gent gran a desplaçar-se a Barcelona.

Seguim treballant!