#SenseCulturaNoHiHaFutur Necessitem cultura i esport de qualitat, amb seguretat!

Tenim pràcticament paralitzades totes les nostres instal·lacions municipals referents de cultura i esport. Les entitats no disposen d´espais segurs per dur a terme les seves activitats, evidentment adaptant-les a les noves i canviants normatives de seguretat.

L´equip de govern s´ha posicionat a un extrem excessivament conservador i no dóna opcions ni suport a la ciutadania i entitats, que demanen a crits tornar a posar-se en marxa. Necessitem que l´Ajuntament prengui mesures per poder adaptar-nos a aquesta nova realitat, també cal que cobreixi les necessitats bàsiques de neteja dels equipaments, tal com feia fins abans del COVID, indispensables, avui més que mai.

S´ha demostrat que tant teatres com cinemes són espais segurs. Donem suport a la cultura, si us plau!

D´altra banda, les activitats esportives també estan funcionant sense cap suport per part de l’Ajuntament, més aviat funcionen tot i els impediments del consistori. El  camp de futbol és un exemple: va obrir a mitjans d’agost gràcies a la insistència de les entitats que l’utilitzen, però no hi va haver servei de consergeria ni de neteja en tot el mes.

Encara avui en dia no es poden utilitzar els vestuaris ni les dutxes (fet que potser pot comportar altres malalties que no siguin COVID), tampoc entrar a la zona de grades a veure els partits ni entrenaments. El públic, bàsicament famílies d’esportistes, s’apinya a fora de la tanca per poder seguir els aprenentatges de les seves filles i fills.

Amb uns bons protocols d’obertura fets entre totes les parts implicades, amb la supervisió de professionals en prevenció i rastreig de COVID, l’esport i la cultura a Begues podrien ser més segurs en tots els sentits, només manca la voluntat política de l’equip de govern.

Necessitem la cultura i l´esport. Necessitem cuidar-nos.