Què esperàvem, què tenim i quin futur volem

CiU va arribar a l´alcaldia l´any 2011 gràcies a una moció de censura amb el PP. Començà a Begues una etapa d’immobilisme, falta de gestió i desprotecció social i mediambiental.

El 2019 s´inicià una nova legislatura amb el govern municipal de dretes de JxCat en minoria. Els partits a l´oposició teníem l’esperança de poder canviar i posar límits a aquesta línia de desgovern i el tarannà totalitari de JUNTS.

La nostra capacitat d’acció com a oposició va durar poc. Mig any després, una regidora d’ERC va abandonar el seu grup per passar a formar part del govern. Aquest transfuguisme va deixar a l’oposició sense força de decisió. La il·lusió de poder participar i aportar el coneixement i experiència de totes les parts per millorar els projectes locals, es va esvair.

Nosaltres hem treballat temes que impacten directament a Begues: pressupostos i ordenances amb mirada social i feminista, urbanisme local per donar espais de qualitat a la gent gran i a la gent jove, protecció del patrimoni natural… I també hem compartit cultura: Hayati, No es País para Negras, Estralls, No parlaràs mai un bon català, Inèrcia, i jornades obertes de participació.

El futur que volem per a Begues és ple de vida, on totes tinguem cabuda amb els mateixos drets i oportunitats, respectem al diferent i cuidem les unes de les altres. Volem un poble que giri entorn la seva gent, que utilitzi la xarxa municipal per portar la cultura, l’esport, l’educació i la salut al més alt nivell, treballant per una dinamització oberta i regular dels espais municipals, per totes les edats, necessitats i motivacions.

Aquesta és la línia de treball que ens caracteritza, posant el focus en el bé comú, el medi ambient, el feminisme, el benestar social, la cultura, la participació i la transparència. L’administració local ha de ser propera, accessible i és essencial tenir polítics amb voluntat de servei real que defensin polítiques locals que cuidin el nostre entorn, vetllin pel benestar de totes i que sentin la veu de la gent com el cor de Begues.