Totes tenim clar que tenim un planeta finit, sotmès a una crisi ecològica global greu. El model econòmic capitalista posa en perill la vida i el benestar de molta gent en el present, i de les generacions futures.

És necessari fomentar maneres de relacionar-nos, produir i consumir amb menys impacte mediambiental.

I hem de donar solucions locals! Accions per promoure l’energia verda, el decreixement, pacificar el nucli urbà i crear espais respectuosos amb la biodiversitat!

Des del 2019 tenim un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible realitzat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu és millorar la mobilitat dels vianants, fomentar l’ús racional del vehicle privat i controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica del trànsit.

Encara s´ha de redactar el Pla local de Seguretat Viària i dur a terme els controls abans descrits. Arribem tard, és una prioritat i necessitem accions concretes, clares i directes.

Els carrers de Begues han de pacificar-se, les voreres han de ser transitables a peu, amb cadira de rodes i cotxets. Els arbres han de tenir escocells amplis per poder créixer saludables  i s´hi ha d´escollir molt bé quins arbres utilitzar per fer totes les reposicions que tenim pendents; així com cuidar tota la biodiversitat que ens envolta. Begues necessita una adaptació dels seus carrers, acabant amb la perillositat de moltes zones.

Hem de millorar al màxim el nostre poble amb temps i seny, no a cop de problemes extraordinaris.

Necessitem crear espais respectuosos i amables per a totes, amb l´objectiu clar de poder respirar i gaudir també amb tranquil·litat del nucli urbà, aconseguint que estigui totalment relacionat amb la natura que ens envolta i que tant estimem.  Cuidem-los!