A Begues hi ha, ni més ni menys, 1.160 persones d’entre 15 i 29 anys (INE, 2018). Quins projectes destacables hi ha per la joventut? Una targeta per potenciar el consumisme i alguna campanya estigmatitzadora contra les addiccions. ¡Malamente!

A Begues se’t glacen les idees

Amb l’Hostal del Bosc enderrocat, una Sala Annexa privatitzada i sense programació i l’incompliment del Pla Local de Joventut en la seva pàgina 109 on diu “creació d’un Casal de Joves a Begues”, els hiverns són freds, avorrits, solitaris i desmotivadors. El pitjor escenari que necessita la joventut per avançar empoderada i amb un somriure col·lectiu. Un casal jove autogestionat ajudaria molt. Però encara caldria més. Per què no s’ha construït, en 8 anys, ni un sol habitatge social destinat a joves? Com s’independitza un jove a Begues? Hi ha dos opcions: marxar o ser de l’1% que troba un “chollo”. I parlem-ne també -malauradament potser som els primers en dir-ho en una publicació política- de les condicions laborals que es poden trobar pel poble: feines sense contracte pagades a menys de 5 € l’hora. Sí, a Begues també hi ha precarietat laboral! Per adobar-ho, ni un “mísero” selfie de l’Alcaldessa agraïnt les joves del 6tres9 que organitzen música en directe per Festa Major. ¡Malamente, trá, trá!

Una nova esperança

No ens podem permetre el luxe d’envellir sense joventut. Som el futur però, sobretot, som el present! És necessari i possible actuar avui per aconseguir un Begues modern d’aquí a 20 anys. Després d’una anàlisi crític de la realitat, proposem en positiu i amb la seguretat que es disposa dels ingressos suficients per a:

1. Que la joventut decideixi amb les màximes eines creades i per crear.
2. Prioritzar inversions en habitatge social.
3. Construcció del casal jove, ja!
4. Promoció de cooperatives de treball on es pugui aprofitar el potencial econòmic de l’entorn agrícola i forestal del poble.
5. Formació Professional en oficis agrícoles i forestals.
6. Vetllar amb els recursos de l’Ajuntament pel compliment de les normatives laborals.
7. Estar sempre alerta perquè necessitem un procés d’empoderament de la joventut continu que vagi més enllà dels quatre anys d’una legislatura.

 

Que Malamente es quedi en cançó i que Begues sigui jove per sempre més!