Guayarmina Saavedra

Ens trobem a casa seva al barri de Can Sadurní. Ens rep amb un somriure que allarga durant tota l’entrevista.

Bona tarda, Guayarmina.
Bona tarda.

Tens un nom curiós.
És un nom «guanche», dels antics aborígens de les Illes Canàries. És el nom d’una de les princeses que hi eren quan van arribar els peninsulars.

I qui és la Guaya?
Sóc veïna de Begues, des de 2014, on hi he posat les arrels amb la meva família. Vaig néixer a Barcelona el 1984, al barri de Sant Martí de Provençals. Tinc ascendència andalusa i canària. Sóc la petita de tres germans.

Quins trets creus què et defineixen com a dona?
És una pregunta difícil de contestar, però em considero una dona lluitadora i constant que s’encoratja davant les dificultats.

Com has canalitzat aquesta necessitat d’ajudar els altres?
No és una necessitat, és un deure. Des de ben petita em van ensenyar que si cadascú escombrés la seva escala, tot el món estaria net. Així que sempre que puc intento donar eines, que han estat al meu abast, a qui les necessita per avançar. He pogut donar suport a joves i adults amb dificultats i risc d’exclusió, o a famílies amb necessitats econòmiques-administratives. I sempre que pugui ho seguiré fent.

Has estat escollida en assemblea candidata de Begues en Comú a l’alcaldia de Begues. Per què has fet aquest pas?
Perquè em trobo en un moment de la vida amb suficient energia i perquè he coincidit amb un grup de persones molt motivador i juntes podem fer moltes coses per millorar el nostre futur.

És atrevit fer aquest pas.
Sí. Em fa una mica de vertigen però tinc moltes ganes d’aconseguir coses per a Begues. I guanya la il·lusió!

Un lloc que t’agradi especialment de Begues.
L’arbre màgic. Així l’ha batejat la meva filla. És un arbre secret! També m’agrada la zona de La Clota i visitar el Pi Gros.

Tres coses que Begues en Comú pot aportar al poble?
Una visió feminista de la política local, treballar per a la protecció de l’entorn
natural i per desenvolupar una millor gestió de l’Ajuntament, sobretot, pels col·lectius d’infants, joves i gent gran.

Per què Begues en Comú?
Perquè comparteixo els seus valors de base i perquè el grup que el conformem és una barreja d’actitud, coneixements i energia positiva.

Un desig per Begues.
Molts. Per exemple, que hi hagi línia de batxillerat, més eines per ajudar a la criança de 0 a 3 anys, més habitatge social, que les nostres filles i fills es puguin quedar a viure a Begues (si volen, clar) i que els nostres grans puguin gaudir i viure en millors condicions. A Begues disposem dels mitjans necessaris per a fer-ho, només cal prendre les decisions adients i estar al servei del poble. Trabajar por y para el pueblo.

Molta sort!
Moltes gràcies!