Autocrítica: zero!

L’autocrítica és signe d’intel·ligència i necessària per a la millora, el creixement i l’aprenentatge. En política, és bàsica i necessària, una conseqüència d’escoltar les opinions de la ciutadania des d’una actitud activa i assertiva.

No detectem cap voluntat d’autocrítica en l’equip de govern de Begues. Davant les opinions contràries a la seva política, la ciutadania i l’oposició només hem rebut atacs, amb respostes del tipus “i tu més” o bé excuses, supèrbia i atacs personals. Mai un “ens ho mirem”, “potser es pot millorar” o algun, moltes vegades necessari, “ens hem equivocat”.

La política de l’equip de govern municipal ha estat tan autoritària i agressiva que ha generat una acció molt insòlita: la unió dels partits de l’oposició per a fer-ne front. Davant aquest fet, en lloc de pensar en què s’està fent malament, s’acusa l’oposició “d’escampar mala maror a qualsevol preu” o de ser “una moda”. El món contra nosaltres. Tanmateix, potser caldria fer autocrítica, no?

I així amb totes les aportacions. No se’ns ha reconegut mai ni una mica de raó en res. Zero! No s’escolta la ciutadania. Ni quan es va demanar la congelació de les taxes municipals, ni quan es va denunciar el cas de transfuguisme, ni per les reclamacions de participació en els plens municipals, ni en el cas del blackface a la cavalcada de Reis, ni per uns pressupostos que inclouen una despesa excessiva per a contractar un càrrec de confiança per tal que l’alcaldessa pugui fer carrera política fora del municipi; ni per l’ús de la seva marca política en la comunicació municipal, ni per les crítiques d’inacció davant la COVID-19, tancaments totals enlloc de l’aplicació de protocols del PROCICAT, com es fa en altres municipis…. Mai!

L’autocrítica és fonamental per a un bon govern. Cal aplicar-la.