Ànims i reflexions
COVID 19
A quina realitat volem tornar?

Volem traslladar el nostre condol a totes les persones que heu perdut a gent estimada en aquestes setmanes complicades i encoratjar a tothom a resistir.

Com més aviat millor desitgem tornar a la “realitat” que teníem. Sí, hi volem tornar, però hi ha algun però. La realitat que teníem ha dificultat una òptima gestió d’aquesta crisi. El sistema sanitari no està preparat per assumir-la, les desigualtats socials existents han fet que el COVID-19 afectés més directament als col·lectius amb menys recursos i s’ha posat en evidència, novament, una necessitat de revisió del nostre sistema productiu per tal que vagi de mà amb la natura que ens permet la vida. Nosaltres som natura!

També sabem que no totes les famílies que estem tancades a casa disposem dels recursos per seguir amb una formació en línia. I perquè tenim aquesta necessitat de continuar essent “productives”, en comptes de cuidar-nos? Hi ha moltes qüestions que es poden analitzar des d’aquesta perspectiva.

En definitiva, ens sembla del tot evident que cal obrir espais de reflexió i actuació (aprenent també dels que ja existeixen) per tal, no només d’estar preparats per a possibles noves crisis com aquesta, sinó per canviar tot allò que ens ha portat a aquesta crisi. Calen decisions polítiques valentes i pensades a crear una societat igualitària. Com a éssers socials que som necessitem la societat per tenir una vida digna; si ens oblidem d’aquesta, prioritzant interessos econòmics individuals, les conseqüències en són nefastes. Cap ésser humà ha de poder tenir més possibilitats de sobreviure al Coronavirus pel simple fet de tenir més diners.

Feta la reflexió, aquí estem disponibles i seguirem aportant el nostre granet de sorra en la construcció de noves realitats més justes.

En Comú ho aconseguirem!

Seguim!