L’Esquerra alternativa i de progrés a Catalunya té una nova eina d’incidir en la vida social: Catalunya en Comú, integrada per partits com ICV, Barcelona en Comú, EUiA i Equo i molta gent a títol individual. A la vegada, es presenta en molts municipis en confluència amb Podem. A Begues s’ha creat una candidatura que representa aquest espai: Begues en Comú (BEC). Els regidors del grup municipal d’Entesa Begues-ICV donem suport a aquesta nova agrupació i ja, en la propera legislatura, quedarem integrats dins la nova formació política.

És hora de donar pas a noves persones que representin els nous projectes polítics, i per aquest motiu, no repetiré com a candidat a l’alcaldia de Begues. Han estat 40 anys fent política local, 28 dels quals he estat regidor i 4, d’alcalde. Inicio una nova etapa on seguiré aportant la meva experiència al projecte de Begues en Comú deixant la primera línia per a les persones escollides en les assemblees del nou partit. I també, redactant un llibre que reculli les vivències d’aquesta història política de Begues.

Les eleccions municipals (EEMM) són l’eina més propera que tenim per incidir en la nostra governabilitat i com més persones hi participem, millor democràciacons­truirem. Penso que cal que el debat polític torni al municipalisme i puguem centrar-nos en pensar i construir col·lectivament el Begues que volem. Però no només això: a partir dels resultats obtinguts en les EEMM, es constitueix el Consell Comarcal i els òrgans de govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Decisions de màxima transcendència que ens afecten directament es produeixen en aquestes ins­titucions: subvencions a projectes, inversions culturals, habitatge públic, etc. Els vots a partits que actuen estrictament a Begues no es tradueixen en representació en aquests espais. Les institucions són nostres, de la ciutadania; governem-les.

Dono tot el meu suport a la candidata de Begues en Comú, la Guayarmina Saavedra, i a l’equip que l’acompanya. Us convido a seguir l’activitat de Begues en Comú, a participar-hi i a donar-les-hi la confiança per fer de Begues un poble amb molt de futur.

Salut i visca Begues!
Ramon Guasch Viñas
Regidor i portaveu del Grup Municipal Entesa Begues-ICV